Sunday, March 1, 2015

FO: Turban(d)

Pattern/ Návod: Turban(d) by Amélie Bernier
Yarn/ Příze: Malabrigo Merino Worsted
                           Colour: UVA




The pattern: Easy and fast knit, I have it done in two evenings. Everything was clear to understand, great for beginners! The headband is a gift for my grandmother. Now I am considering to knit one for myself in different colour, but still I am not sure about the style... 

Yarn: I reviewed Malabrigo Merino Worsted here and haven´t changed my mind so far. It is wonderful yarn for cozy winter accesorizes! The UVA shade is lovely but too dark for me. In the photo it looks more vibrant than in person. I tried to do my best but hand dyed yarns are usually difficult to make justice in photos.

More realistic photo of the colour./ Na této fotce odpovídá barva více skutečnosti. 
Návod: Ideální pro začátečníky! Nenáročný na čas a jednoduchý na provedení, čelenku jsem měla hotovou za dva večery. Zároveň skvělý projekt pro vyzkoušení nové příze, spotřeba je minimální, takže v případě nezdaru není finanční ztráta tak citelná jako třeba u nepovedeného svetru. Čelenka je pro babičku, stále váhám, zda si uplést jednu i pro sebe... nejsem si jistá, zda je to vůbec můj styl.

Příze: Recenzi si můžete přečíst zde, je to skvělá příze na zimní hřejivé doplňky! Odstín UVA je krásný, temně tlumeně fialový. Na fotce vypadá zářivěji než ve skutečnosti. Dělala jsem, co jsem mohla, ale vyfotit ručně barvenou přízi realisticky je bohužel hodně obtížné.

Thank you for reading! / Děkuji za Váš čas!

5 comments:

  1. Replies
    1. Děkuji! :-) Už mám objednávku od mamky, že ji chce taky. Takže ta pro mě počká a do příští zimy si to se stylem snad ujasním. :-)))

      Delete
  2. Ahoj,mas skvely blog! Pro me jako zacatecnika idealni :) chtela jsem te poprosit,jestli bys nechtela napsat nejaky clanek s tipy na obchody,kde si kupujes prize? Hledam i nejaky dobry kamenny v Praze. Diky!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahoj, děkuji! Ani nevíš, jaká je to vzpruha vědět, že jsou moje články někomu k užitku. :-) Tipy na obchody... zkusím popřemýšlet a dát to dohromady.

      Delete
    2. Fakt máš pěkný styl psaní, takový upřimný, což ve mně vzbuzuje vždycky pocit, že bych to taky mohla zvládnout :) A i obsahově je to moc fajn. Budu se těšit na další články!

      Delete