Thursday, January 28, 2016

FO: Little William among Dunes

Pattern/ návod: Dunes by Justyna Lorkowska
                              Little William´s Body by DROPS Design
Yarn/ příze: DROPS Baby Merino by Garnstudio
                       Colour: 24 light sky blue, 30 blue




The pattern: My third version of Justyna´s brilliant pattern. You can see the previous ones here and here. There´s not much left to say, I simply love it. I love that it gives possibilities to make your own interpretation without any extra effort. I just used the numbers and the construction of the pullover (short rows neck shaping) and added Little William´s Body charts. I had to adjust stitch counts, which required only simple math. Voila, that´s it! :-)

Návod: Ze své lásky k bezchybnému svetru Dunes jsem se vypsala už několikrát, ale dosud jsem se z ní nevypletla. Zde je má třetí verze, první dvě můžete vidět zde a zde. Tentokrát jsem použila "jen" počty ok a konstrukční řešení (modelování výstřihu zkrácenými řadami), a k tomu přidala norský vzor malého pana Williama. Místy jsem musela upravit počet ok v opakování vzoru, ale byla to skutečně jednoduchá matematika. Jen jsem udělala chybu, že jsem četla schéma norského vzoru shora dolů místo zespodu nahoru, takže je vzor obrácený. Pak jsem to zachraňovala trochu improvizací, ale s výsledkem jsem spokojená. A co mě naprosto uchvátilo: vzor na rukávech je jiný než na těle, což se událo naprosto samovolně, aniž bych musela cokoli sama řešit. Nepochybně to souvisí s přidáváním ok v raglánu, ale i původní body malého Williama je řešeno jako shora pletený raglán a tento jev tam - soudě dle fotek - nenastal. Jsou prostě věci mezi svetrem a jehlicemi... :-)

The yarn/ příze: You can read the review here. Recenze zde


Thank you for reading!/ Děkuji za Váš čas!

4 comments:

  1. Nádherný, norský svetr si přeju už hodně let :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuji, Peťo! Taky bych si pro sebe norský svetr přála... :-) ale nedokážu se rozhodnout pro barvy, snad se letos rozhoupu!

      Delete
  2. Perfektne Terezka, syncekovi to v pulovri velmi pristane, je to take male umelecke dielo. Pozdravujem! B.

    ReplyDelete
  3. Ahoj Bea, děkujeme oba za pochvalu! :-)

    ReplyDelete