Wednesday, February 10, 2016

FO: Love is in the Air

Pattern/ návod: Il grande favorito by Isabell Kraemer
Yarn/ příze: DROPS Air, in colour 04 medium grey
                       DROPS Glitter, in colour 02 silver.
Ravelry project page.




The pattern: This was my first Isabell Kraemer´s knit and definitely not the last. I love simple basic cut of this sweater which makes it easy to wear and gives many possibilities for styling. 

The pattern is written very well, it walks you through every step safely. It also provides instructions how to modify the sweater if you want roomier body and sleeves or longer raglan line (or both). I also appreciate that I learned a new way to work short rows - without any wraps, it is really clever and the easiest method I have ever tried!

Návod: Isabell Kraemer patří mezi designérské hvězdy na Ravelry, nemohla jsem ji jen tak minout! Tento svetr patří mezi nejoblíbenější modely, asi nikdo nepochybuje proč... kdo by nechtěl měkkoučký a teplý ležérní svetr k zachumlání?! :-) 

Já tedy rozhodně ano, ale příště zvolím ještě o číslo větší velikost. Návodu není co vytknout, snad jen začátek vyžaduje trochu víc pozornosti, než člověk pochopí, co vlastně dělá. Pokud potřebujete střih trochu upravit - rozšířit v těle nebo rukávech či prodloužit průramky (nebo oboje) -, není problém, i tímto vás návod pečlivě provede. Také jsem se naučila nový způsob pletení zkrácených řad, opravdu jednoduchý, jsem nadšená!

The yarn: DROPS Air is a new quality from Garnstudio and I bought it for two reasons. It is said to be cozier than DROPS Andes, which is actually very cozy yarn!, yet sturdy and very lightweight at the same time! I am a huge fan of cozy, soft, squishy and light fabrics, so I hadn´t hesitate any minute seeing this yarn on sale during Alpaca Party! The second reason is its new unique construction, which I was curious about. As the manufacturer says: "instead of spinning, the fibres of baby alpaca and merino wool are air blown into a tube, which makes the garments made in this yarn about 30-35% lighter than those made with conventional spun yarns of the same thickness." Wow! When I first saw it in person I was taken aback. Seemingly fragile the yarn knits up into a fabric which helds up very well! I would really like to see the process of making this yarn, because I have no idea how can this held together! 

I choose a medium gray colour which I found a little bit boring. Therefore I added a strand of DROPS Glitter to make the fabric shinier and looking more fancy.

Příze: DROPS Air je novinka od Garnstudia a mne zaujala ze dvou důvodů. Za prvé se o ní tvrdí, že je velmi hřejivá - teplejší než DROPS Andes -, odolná a současně lehounká. To bylo něco pro mě! Jsem neskutečná "zmrzlina", ale nemám ráda těžké svetry. Když jsem pak viděla Air zlevněnou v rámci Alpaka Party, byl to ten správný okamžik! :-) Druhým důvodem je inovativní způsob výroby této příze. Posuďte sami(y) slova výrobce: "Konstrukce vlákna je výjimečná, založená na nejnovějších výrobních postupech a technologiích zpracování živočišných vláken: namísto spřádání jsou chloupky baby alpaky i merina vzduchem stlačovány do tubusu - vlákno je pak duté a lehoučké, s kruhovým průměrem, a výsledné úplety jsou o 30-35% lehčí než srovnatelné pleteniny vyrobené z přízí stejné síly spřádaných tradičním způsobem." Když jsem ji pak držela prvně v ruce, byla jsem v rozpacích. Příze rozhodně nepůsobila dojmem, že hodně vydrží...ale jakmile jsem začala plést, pochopila jsem. Ona je skutečně neskutečně pevná! Ráda bych viděla celý proces výroby, protože nechápu, jak tohle drží pohromadě. :-)))

Barva, kterou jsem zvolila, je tlumenější. Rozhodla jsem se ji tedy trochu probudit k životu přípletem stříbrného metalického vlákna DROPS Glitter, díky tomu pletenina hází na světle nepatrné odlesky. 

Thank you for reading!/ Děkuji za váš čas!

13 comments:

  1. Terezo svetr je boží. Tak to bude asi další položka na seznamu co bych si ráda upletla - počkám na to, až Drops bude mít akci a jdu do toho. Malý dotaz. Jaká je přibližná spotřeba.
    Dík Tereza

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terko, díky! Doporučuju, střihově je velmi povedený a pohodlný. Jen pokud chceš svetr více k zachumlání, doporučuji uplést větší velikost než běžně nosíš. Já mám konfekční velikost 34 (někdy 32), tohle je 36 a klidně bych snesla i větší, volnější. (Zkušební vzorek mi vycházel dobře.)

      Spotřeba je úžasná, 4 klubka Air a jedna necelá špulka Glitter... ale všimla jsem si, že tento Glitter se už nevyrábí, mám i ten nový a připadá mi silnější... zkusím vyfotit pro srovnání.

      Delete
  2. Your new basic sweater looks really good!
    I like the longer back. Very nice!
    LG Irene

    ReplyDelete
  3. Terezko díky za další zajímavou recenzi, píšu si do seznamu přání (který se momentálně jen prodlužuje :) Zaujala mě příze, určitě ji vyzkouším až bude v akci!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cristin, neboj, tvůj čas taky přijde! :-) Svetr nosím už přes měsíc, byl to můj poslední projekt roku 2015 dokončený den před Silvestrem. Zatím se trochu ožmolkoval na koncích rukávů a na bocích, je to vidět i na fotkách, ale nic dramatického. Teplý opravdu je, i když... mně je při tom postávání venku zima pořád. Zachrání mne asi jedině jaro! :-)

      Delete
  4. Tento svetr je naprosto boží. Teplý, měkký, lehoučký.... to je jako sen :) Chci si jeden uplést. Hlavně žlutý. Obdivuji, jak jste šikovná!

    ReplyDelete
    Replies
    1. :-))) S barvami je u Garnstudia trochu potíž... vždy mám problém si vybrat, mívají hodně tlumené "nejasné" odstíny, které mi nesluší. Žlutý by byl super, jako kuřátko!

      Delete
  5. Terezka sveter je nadherny! Vdaka za tip na priadzu i dizajnerku, nasla som si medzi jej projektami jeden na ktory mam zalusk (On the beach). Pekny den! B.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Beatka, děkuji! On the beach mám zrovna rozpletený, mrkni ke mně na Ravelry! Zvolila jsem pro něj královskou modrou, přízi Kid-silk. :-)

      Delete
    2. Terezka mrkla som a vyzera uzasne, tesim sa na vysledok i Tvoje skusenosti s projektom. Ked som ja plietla z Kidsilk priadze, stale me steklil nos od tych jemnych poletujucich vlakienok... :-). Uzi si pekny vikend. B.

      Delete
  6. Vypadá luxusně a hezky muchlací!! Také si přidat na seznam ;-)

    ReplyDelete
  7. Colouring: Obtainable simply when Light Feathering: Certainly none of them, despite highly humid bend pencils Bleed-through: Positively none of them Show-through: Small specified the way in which fluffy any document will be Make-up: Smooth consistent in addition to somewhat tender Dried up Precious time: Prolonged in addition to a comparable seeing that Rhodia Different sizes: A4 along with A5 notepads together with limited notepads Charge: $9 on a A4 Triomphe mattress pad in 50 covers and also $6 take an A5 cushion Amount: The two protections together with notebook computers given along with are available in various trusted online retailers https://imgur.com/a/ibDvW8A http://2lnmohmh3g.dip.jp https://imgur.com/a/5L3dlAV https://imgur.com/a/VJaTlu9 https://imgur.com/a/Uqxe9xy https://imgur.com/a/ClHOmmN https://imgur.com/a/rpMfJwM

    ReplyDelete