Monday, May 9, 2016

News! Novinky!

Hello, my awesome readers! I know that I ought to explain and apologize for being silent so long. Despite of zero new posts you came here to read the older ones and I am so happy for that, thank you from my heart! I hope you will enjoy a few exciting news that I would like to share with you today! 
Avril yarns, gift from my husband when he travelled Japan.
Photo by Veronika Bojdová Šafářová.

Krásný den, moji milí! Děkuji, že jste na můj blog nezanevřeli a chodíte sem tam nakouknout, zda už konečně nenapíšu něco nového. Dlužím Vám velkou omluvu a vysvětlení své nepřítomnosti v uplynulých měsících. Máte se na co těšit, tak mi snad odpustíte, prosím...

News no. 1!

Malabrigo Merino Lace in Geranio and Polar Morn.
I am happy to announce that recently I have started a collaboration with a very talented photographer Veronika Bojdová

First, Veronika specializes in newborn photo sessions and she asked me to make a few knitted baby garments and stage properties, such as onesies, cocoons, hats, blankets, bodysuits, rompers etc. I am super excited about that for several reasons: somebody loves my knitting and wants me to work for her!, baby knits are instant gratification projects (fast and easy to knit) and I have a reason to buy even more yarn, choose materials and colours... girls, I bet you understand! :-) 

Second, Veronika agreed to be my product photographer. You can see a few of her photos of my yarn stash in this post, they are really beautiful! I am looking forward to my next FO, which is supposed to be the On the beach pullover, and following photo shooting! :-)
DROPS Lace in 6410, turquoise.
První novinka se týká mých dvou lásek: pletení a fotografie. Řízením osudu jsem potkala skvělou začínající fotografku Veroniku Bojdovou, slovo dalo slovo a výsledkem je začínající spolupráce ve dvou oblastech! 

Veronika nedávno prošla kurzem na focení novorozených miminek a ráda by se této oblasti více v budoucnu věnovala. Poprosila mne tedy, zda bych jí neupletla nějaké základní rekvizity a oblečky: dupačky, čepičky, body, deku atd. Jsem naprosto nadšená hned z několika důvodů: někomu se má práce líbí a chtěl by věci na zakázku, miminkovské věci jsou velmi vděčné (rychle hotové, s malou spotřebou a tady mi ani nemusí být líto, že z nich děti brzy vyrostou) a můžu beztrestně nakupovat ještě více klubíček, vybírat barvy, materiály... dámy, více slov jistě není potřeba! :-)


Japan silk yarn. Photo by Veronika Bojdova.
A nakonec byla milá Veru tak hodná, že se stala mou dvorní "produktovou" fotografkou! Začaly jsme nafocením části mých zásob, podle mého se fotky doprovázející dnešní článek moc povedly, posoudit můžete samy/i.  Už se moc těším, až konečně (!) dokončím svůj On the beach a půjdeme ven fotit. Jen aby nám do té doby všechno neodkvetlo...

Doufám, že se Vám výsledky naší práce budou líbit a vnese to čerstvý vítr do plachet nejen mého pletení!
DROPS Kid-silk in 13 Pink and 09 Pearl grey.

News no. 2!

My second child just turned his third year, my maternity leave ended and I am going to start my office job again. I am not sure yet if I will work for the same employee...it all depends on the conditions they are willing and able to offer. I am standing in the middle of the crossroad considering the "right" way to go.

Me and my second one.
Photo by Veronika Bojdová.
Synovi byly právě tři roky, rodičovská dovolená mi skončila a nastal čas rozhodnout se, co dál. Ve hře je několik variant, není jisté, zda se vrátím na původní místo, protože co si budeme povídat... bez babiček, se dvěma školkovými dětmi a s dojížděním 2-3 hodiny denně mi plný úvazek nevychází a vyjednat částečný se mi možná nepovede (i když na něj máme ze zákona nárok).

As a lawyer I have started to do some voluntary legal work for some people and legal entities around in a few past months, which took all my "leisure time". I even had to quit knitting in order to manage all my parental and working duties, which was really a hard part. During the last three months I tried to figure it out - but to be honest - I haven´t been very succesfull. Balancing family life and job is a tough task. Please, cross your fingers for me and my little family. :-)

V uplynulých měsících jsem také začala pomáhat několika lidem a neziskovkám, což mi vzalo všechen můj do té doby volný čas (jsem právnička). Nejprve šel stranou blog, a pak dokonce i pletení samotné, jinak bych nemohla dostát svým rodičovským povinnostem a splnit pracovní závazky. Posledního čvrt roku usilovně přemýšlím, jak skloubit dvojnásobné mateřství a práci - asi vás nepřekvapí, že jsem nic převratného nevymyslela... stojím na rozcestí a zvažuji, která cesta je pro nás ta správná.

Držte mi palce, prosím, budu to potřebovat! :-)

Photo by Veronika Bojdová.
Thank you for reading, thank you for your patience!/ Děkuji za Váš čas i trpělivost!

8 comments:

  1. Terezo máš pravdu, skloubit práci, děti a koníčky je opravdu moc těžké. Já se také nuceně nevrátila na původní místo, ale povedlo se mi najít práci, která je cca 15 min autem od domu - sice na 8,5 hod, ale o proti té předešlé je to značná úspora času. Zaměstnala jsem obě babičky i dědečky. Jsem ráda, že je mám a oni ochotně pomáhají. Dneska zrovna hlídá moje 85 letá babička, protože syn ve školce dostal hnisavý zánět spojivek a já nemůžu být s ním doma.
    Budu ti držet palce a nějak to určitě dáte.
    Vlny jsou krásné. Já teď odolávám akci v Drops na vlny. Syslírna je veliká.
    Tereza

    ReplyDelete
  2. Holky, jste zlaté, úplně jste mne dojaly! Moc děkuji za podporu! A pomohla: dnes jsem byla v práci a souhlasí s částečným úvazkem... :-)

    ReplyDelete
  3. Jsem ráda, že jsi zpátky a doufám, že budeš mít čas na blog, ráda ho čtu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cristi, taky doufám! :-) Chyběly jste mi.

      Delete
  4. This is so awesome that your work has been appreciated and your knitted garments will be at someone else's photos! Congratulations!
    Fingers crossed for your come back to work. I hope it will all turn out as you planned!

    ReplyDelete
  5. Super článok! Určite budem sledovať ďalej!:) krásne fotky:))

    ReplyDelete