Thursday, December 31, 2015

Back then and now: Sand and Summer bolero

Ravelry: Sand and Summer
Status/ stav: part of my mum´s wardrobe/ součást šatníku mé maminky
Rating/ hodnocení: 1

"This little crop top has stayed the same as it was as a new. It holds up its shape and doesn´t shed or pill. I like it!"


"Tohle bolerko je malý poklad co se kvality týče. I po čtyřech letech je ve stejném stavu jako když bylo nové. Drží svůj tvar, nikdy nepouštělo chloupky ani nežmolkovalo."

What makes it great/ co je na něm úžasné:
  • The fit. The top is knitted flat in pieces and then seamed, which is definitely not my favourite technique, but I have to admit that it is worth the effort: seams provide stability in right places, shoulders stay on shoulders, the cardi stays in its place even when worn open (doesn´t glide back ar aside). It is surely also thanks to the moss stitch.
  • The quality. I used DROPS Cotton-viscose and DROPS Kid-silk (review) held together. The fabric is great for every season, gives a touch of warmth in summer nights, great topper for transitional seasons and also for winter in an office.
  • Střih. Pletla jsem velikost 36 pro mamku a ačkoli sama nosívám 34 nebo 32, není mi velké (nicméně mám trochu širší ramena). Bolerko skvěle sedí, drží svůj tvar i po čtyřech letech nošení. Nikam se při nošení neposouvá, nehrne a to ani rozepnuté! Přičítám to použité technice - bolerko je pletené po jednotlivých dílech a následně sešité, nepoužívá se pletení dokola - a dále hráškovému vzoru, který pletenině propůjčuje tvarovou stálost (nevytahuje se žádným směrem).
  • Kvalita. Svetřík je pletený přesně podle návodu dvojitou přízí: DROPS Cotton-viscose a DROPS Kid-silk (recenze) a musím uznat, že tahle kombinace se povedla. Díky mohéru je hřejivý a viskóza mu zase dodává potřebnou pevnost.
What´s wrong/ co je na něm špatně:
  • Nothing. I made this for my mum, she likes the style and she wears it.
  • Nic. Svetřík jsem pletla "na zakázku" pro svou maminku, stylově jí sedí a ráda ho nosí.








Thank you for reading!/ Děkuji za Váš čas!

2 comments:

  1. Perfektne Terezka, ten Tvoj napad z recenzovanim pletenych vytvorov po dlhsom case je vyborny, dava to skutocnu vypovedaciu hodnotu. A napad kombinovat dva druhy priazdi sa mi tiez paci, vyskusam. Vsetko dobre v novom roku, vela spokojnosti a krasnych vytvorov! B.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zdravím, Beátko, a přeji do Nového roku vše nej, spokojené klientky a stálé nadšení pro svou práci! :-)

      Děkuji, jsem ráda, že to přijde zajímavé i někomu jinému. :-))) Přiznám se, že mě pletení dvojitou přízí moc neoslovovalo, protože se prodraží...ale musím uznat, že tady to stálo za to a nakonec to ani tak velká pálka nebyla. No, taky jsem trochu dospěla, změnily se mé finanční možnosti a začala jsem na téma ceny a kvality nahlížet trochu jinak. ;-)

      Delete