Sunday, February 8, 2015

FO: Sweet Bunch

Pattern: Sweet Bunch by Marzena Krzewińska 
Yarn: DROPS Big Merino by Garnstudio
             colour: 02 grey
             DROPS Baby Merino by Garnstudio
             colour: 08 cerise

The pattern/ návod: I was knitting the hat while preparing an interview with the designer Marzena Krzewińska- perfect timing! The pattern is interesting to knit, easy to wear! I am not a hat person, because most of them aren ´t flattering on me. This one is an exceptional exception! I love it and since I cast off, I wear it almost every day. The colour scheme is ideal for a true winter colour type aka me. The slightly slouchy fit with a large pom-pom on the top perfectly balance my diamond shaped face.


Náhody neexistují, já vím. Rok jsem měla tuhle čepici na seznamu, dokonce jsem měla i přízi. Ale stejně jsem se do ní pustila až v době, kdy jsem připravovala rozhovor s autorkou návodu Marzenou Krzewińskou. Návod samotný je napsaný stejně jako správná detektivka - nebudete se nudit ani chvilinku. Vzor možná vypadá složitěji, ale zvládne ho každý, kdo umí hladce obrace a kdo chce. 


Jakékoli pokrývky hlavy nosím nerada. Jednak mám pocit, že mi nesluší a také mám problém nacpat pod ně vlasy. Sweet Bunch je výjimečná výjimka ze všech! Prostě mi sluší, jupííí!!! Jednak díky vhodně zvolené barevnosti - život i pletení jsou jednodušší, když člověk zná svůj barevný typ - a také díky tvaru, který (i pomocí velké bambule) vhodně vyvažuje mou tvář.

The yarn/ příze: 

WARNING!!! I did what I usually don´t. I took the risk and this time I didn´t swatched and blocked the swatch. I even haven´t washed and blocked the finished hat for a few reasons: I desperately needed a hat and I loved the hat so much as it was, unblocked. And, yes, I am very afraid that the yarn will stretch a lot after washing. But... Gorgeous (so far)! Bouncy, cozy, soft, easy to knit with. I will see later how it wears. 

POZOR!!! Tentokrát jsem udělala typickou začátečnickou chybu: nepletla jsem zkušební vzorek. Dokonce jsem ani nevyprala hotovou čepici! Prostě jsem se spolehla na návod... Proč?  Zoufale jsem potřebovala čepici a to co nejdřív, tak jsem zariskovala. Hotová čepice nemá chybu a obávám se, že po vyprání se merino hodně natáhne... A příze samotná? Nechci se pouštět do předčasných soudů, ale zatím se mi zdá skvělá! Měkká, ale přitom dostatečně pevná, hřejivá, výborně se z ní plete. Tak uvidíme...


Thank you for reading!/ Děkuji za Váš čas!




4 comments:

  1. Replies
    1. It´s easy to knit a beautiful garment when you have en excellent pattern! Thank you, Marzi! :-)

      Delete
  2. Perfect hat! Such a funny picture with all this snow falling :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you! Yep, photoshooting was very funny this time. It was a beautiful winter sunny day except the snow storm, which lasts exactly those 30 minutes when we were taking the photos.:-)))

      Delete