Tuesday, December 1, 2015

Oh no!/ Ale ne!

I had to set-up wrong cycle on my washing machine... !

Musela jsem špatně nastavit prací cyklus...:

Bad news is.../ Špatná zpráva je...

... that my recently finished Alchemist tunic is totally destroyed, felted and shrunk. Now it is a size for a baby doll.

...že nedávno dokončená tunika Alchemist, nyní značně sražená a zplstnatělá, se hodí tak pro panenku.

Good news is.../ Dobrá zpráva je...

... that DROPS Lima is obviously great for washing machine felting,
... that Dunes sweater for a boy made from DROPS Baby Merino and my socks made from DROPS Fabel both survived without any damage!

...že DROPS Lima se evidentně skvěle hodí pro plstění v pračce,
...a že klučičí verze svetru Dunes z příze DROPS Baby Merino, jakož i mé skvělé zimní ponožky z příze DROPS Fabel, obé přežilo bez sebemenší úhony!


6 comments:

  1. Oh, Terezka to je mi luto... taky krasny a zlozity projekt... :-(. Nejde sice o zivot, ale cloveka to mrzi. Esteze okrem toho negativneho vidis aj pozitiva :-). Nieco podobne sa stalo aj mne, oprala som si oblubeny zapinaci kardigan (bol kupeny, vlneny, s krasnym kovovym vlaknom) a po oprati bol tiez skor na babiku. Nuz, stane sa...drzim palce nech sa Ti tato skusenosti uz nezopakuje! B.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Přesně tak, stane se... :-) Ale Baby Merino u mne získává stále víc kladných bodů, co ta příze už všechno vydržela a svetr pořád vypadá velice pěkně! Navíc je úplet lehoučký, prodyšný, rychle schne...klidně bych vyměnila své zásoby Alpaky za Baby Merino! :-))) A Fabel také boduje!

      Delete
  2. Tak totéž se stalo mě se svetrem moji mamky - velikost XL po vyprání max. XS a to jsme našla pásku od vlny, kde bylo prát v pračce na 40C. Já prala programem na vlnu na 30C. Ještě štěstí, že mamka už svetr nosila jenom na doma. Teď ho bude nosit ta moje Rozárka.
    Ale i tak vypadá svetr krásně.
    Tereza

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terko, tak to bych snad šla přízi reklamovat! Tak velký svetr musel dát moc práce a navíc spotřeba byla s tou mou nesrovnatelně dražší! Já jsem se tentokrát určitě sekla v nastavení programu, jsme u našich a s mamčinou starší pračkou je to hned. Mea culpa.

      Delete
    2. Vlna nebyla z ČR, ale táta ji od někud před lety přivezl. Jo a ten jsem nepletla já, ale před lety si ho pletla mamka. Vždy jsme svetr praly v ruce. No ale já byla líná a při vyklízení starých klubíček jsem našla jedno nenačaté a tam bylo, že se může prát na 40C v pračce tak jsem to riskla. Nepovedlo se. Mamka mi za to hlavu neutrhla. Jen se pobavila a dala ho té mojí Cácorce.
      No nic

      Delete
  3. Škoda, ale zase bude mít některá panenka u vás opravdu luxusní kousek v šatníku:-).

    ReplyDelete