Wednesday, May 6, 2015

FO: Water´s Edge

Pattern/ Návod: Water´s Edge Cardigan by Hannah Fetig
Yarn/ Příze: Madelinetosh tosh DK by Madelinetosh
                       Colour: Dahlia













The pattern: I must say it was love at the first sight!
I like the whimsical style and the fit. It looks great also worn open. The cut of this cardigan adds pounds, but fortunately in my case it is an advantage. The pattern itself is written somewhat vaguely, I had to do a research of other Raveler´s notes in order to understand how to knit the pleats (see my Ravelry notes here). In case you like stockinette fields this a mindless, relaxing and easy knit. 

Jakmile tenhle návod vyšel, okamžitě se ocitnul na čestném místě na mém seznamu a jen čekal na svou příležitost a vhodnou přízi. Miluji neokoukané věci, nové střihy, jednoduchost a vtipná řešení... Samozřejmě, nebudu zapírat, že takový střih přidává kila a je vhodný hlavně pro postavy typu tyčka jako je ta moje. Sedí naprosto perfektně, nikde netáhne, možná jen v pase bych ho ještě trochu zabrala, aby byl mírně vypasovanější. Jinak bych neměnila nic.

Návod samotný je napsaný trochu vágně v části týkající se předělu v pase a řasení. Více info najdete na mé projektové stránce na Ravelry, zde.

The colour is very hard to make justice in
photo. This one is probably
 the most realistic.
The yarn: Dreamy Madelinetosh! I have been longing for trying this yarn since the day Joji Locatelli told me that this was a divine: non-pilling merino! I can´t say much about the pilling factor right now because the cardigan is new, time shows more. The yarn isn´t as soft as other merinos I knitted, but it is certainly very nice next to the skin. Feels almost like cotton to me...


Madelinetosh! Prahnu po ní od té doby, co mi Joji Locatelli řekla, že je to naprostý zázrak: merino, které nežmolkuje! Zatím se k tomu nemůžu vyjádřit, svetr je zbrusu nový, časem dám vědět. Jedná se o ručně barvenou přízi, místy je vidět, že barva nepronikla skrze celé vlákno a při vytažení nitě je vevnitř bílé... uvidíme, zda barva nebude časem blednout. Ačkoli se jedná o merino, není na dotek měkké jako ostatní, spíš bych ho pocitově přirovnala k bavlně. Samozřejmě není tak těžké, to vůbec, ale na dotek je takové... pevné.



Thank you for reading!/ Děkuji za Váš čas!

No comments:

Post a Comment